100.000 bezoekers voor De Grote Sinterklaasfilm

Nadat de vierde ‘De Grote Sinterklaasfilm’ begin oktober al de meest succesvolle openingsweek ooit beleefde, heeft de film nu ook in recordtijd haar 100.000e bezoeker mogen verwelkomen. Daarmee heeft ‘De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis’, van producent Messercola en distributeur Just Entertainment, officieel de status van Gouden Film bereikt. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Het is de derde Grote Sinterklaasfilm in de reeks van vier die deze eretitel heeft behaald.

Derde keer goud

“Afgelopen week was ‘De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoudkluis’ de populairste film tijdens de herfstvakantie en we mogen dus nu al de 100.000bezoeker verwelkomen, een week eerder dan vorig jaar. Daar zijn we, zeker in deze tijden, natuurlijk ontzettend trots op. En het legt de lat mooi hoog voor volgend jaar,” aldus Daniëlle Raaphorst, business affairs manager bij Just Entertainment.

Producent en regisseur Lucio Messercola: “Het is duidelijk dat men niet kan wachten tot de Sint weer in het land is en de heerlijke avondjes gekomen zijn. Dit is inmiddels al de derde ‘De Grote Sinterklaasfilm’ in de reeks van vier die een Gouden Film wordt en dat smaakt uiteraard naar meer.”

Uitreiking Gouden Film

Om de 100.000bezoeker te vieren kregen enkele castleden een Gouden Film uitgereikt. Zo ontving boeven-duo Richard Groenendijk en Jan Versteegh deze uit handen van producent en regisseur Lucio Messercola en werd kasteelheer Martien Meiland thuis verrast door Adviseur van Sinterklaas Robert ten Brink. Ook Royce de Vries en Noah Ganahl mochten een Gouden Film in ontvangst nemen.

Over ‘De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis’

In de muzikale familiefilm ‘De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis’ krijgt Hugo Hogepief de belangrijke taak om op de sleutelring van Sinterklaas te passen. Deze ring geeft toegang tot de kluis waarin alle cadeautjes voor pakjesavond liggen. Maar wanneer hij ongelukkig ten val komt, weet Hugo niet meer wie of waar hij is. De twee gemeneriken Mats en Peer krijgen hier lucht van en ontvoeren Hugo. Een grote ramp dreigt, want zonder sleutelring kan de kluis niet geopend worden. Gelukkig schieten alle Pieten, Party Piet Pablo, Marco Marsepein, Bennie Taaitaai, Kim Kado, Paco Post, Willem Wortel en het nieuwste pietje Chico Choco, te hulp. Zal het ze lukken om Hugo Hogepief op tijd terug te vinden en pakjesavond te redden?

‘De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis’, met onder andere Robert ten Brink, Martien Meiland, Jan Versteegh en Richard Groenendijk, zal nog tot 5 december te zien zijn in Nederlandse bioscopen.