60.000 bezoekers voor ‘Mavka’

60.000 bioscoopbezoekers in de Benelux hebben ‘Mavka’ al gezien. De Oekraïense animatiefilm volgt het jonge meisje Mavka, Beschermer van het Woud. Just Entertainment heeft de film uitgebracht in zowel het Nederlands als het Vlaams, met de stemmen van onder meer Stefania, Soy Kroon, Lotte de Clerck en Aaron Blommaert. Ook is de film in haar originele taal naar de bioscopen gebracht. De film is nu nog overal te zien.

Over Mavka

Al zo lang als de mens zich kan herinneren kennen de uitgestrekte Oekraïense bossen talloze geheimen en mysteries. Er wonen wonderlijke wezens tussen eeuwenoude bomen die hun heilige rijk trouw bewaken. Eén van hen is het jonge meisje Mavka. Zij is gekozen tot Beschermer van het Woud en haar belangrijkste taak is het Woud én zijn Hart – de Bron van het Leven – te beschermen tegen hun vijand: de mens.  

Wanneer de bescheiden, muzikale dorpsjongen Lucas in het Woud terecht komt, ontmoet hij Mavka. Zij raakt betoverd door zijn muziek en er bloeit een verboden liefde op tussen de twee. Dan verschijnt ook nog de hebzuchtige Kylina ten tonele die erop uit is om het Hart van het Woud in handen te krijgen. Zij deinst nergens voor terug en misbruikt de opbloeiende liefde tussen Mavka en Lucas om in het Woud door te dringen.  

Lukt het Mavka om het Woud te redden? Kan de muziek van Lucas wonderen verrichten? En kunnen ze samen het kwaad overwinnen?