De ultieme ABBA sensatie, Mamma Mia! The Party, komt naar Nederland

Een gloednieuwe ervaring inclusief 4-gangen diner en afterparty naar het idee van ABBA’s Björn Ulvaeus

Mamma Mia! The Party is een gloednieuwe show, die al furore maakte in Stockholm en Londen. Producent Just Entertainment maakt vandaag bekend dat de ultieme ABBA sensatie in 2024 voor de allereerste keer naar Nederland komt en slechts 10 weken exclusief te zien zal zijn in Rotterdam. Mamma Mia! The Party belooft een onvergetelijk en volledig verzorgd feest te worden inclusief 4-gangen diner en afterparty met de grootste hits van ABBA.

Mamma Mia, Super Trouper, Dancing Queen en Waterloo… De muziek van het geliefde ABBA ademt feest en dat is precies wat het publiek in Rotterdam kan verwachten. Tickets voor Mamma Mia! The Party zijn vanaf dinsdag 23 mei te koop via www.mammamiatheparty.nl.

Het was tijdens de filmopnames van Mamma Mia! The Movie in 2007 op het Griekse eiland Skopelos, waar bij Björn het eerste zaadje voor Mamma Mia! The Party werd geplant. De zomerse vibe, de binnenpleinen vol bloemen en de gastvrije Grieken werkten inspirerend en personages kregen hun eerste vorm. Het grote succes van de film en de musical in de jaren erna zorgden voor een toeristenstroom naar het eiland. Hét bewijs dat het publiek onderdeel wilde zijn van het verhaal, al was het maar voor even. En met die gedachte kreeg Mamma Mia! The Party steeds meer vorm.

Björn Ulvaeus – bedenker van Mamma Mia! The Party: “I always thought Mamma Mia! had aparty feel to it and people want to get out and party now more than ever. I can’t wait towelcome the people to Rotterdam through our famous blue doors to experience a trulyunique taste of Greek hospitality.”

Yoshi Aesaert – CEO Just Entertainment: “We zijn ontzettend trots om deze titel naar Nederland te mogen brengen. ABBA en Mamma Mia! blijven wereldwijd waanzinnig populair. De nieuwste sensatie Mamma Mia! The Party is een heerlijke en complete avond uit met alles erop en eraan. Van diner tot show tot afterparty. Wat het extra bijzonder maakt, is dat het publiek deel uitmaakt van de show. Mamma Mia! The Party is een onvergetelijk en volledig verzorgd feest!

Mamma Mia! The Party – Dance, dine, have the time of your life! De venue in Rotterdam wordt speciaal voor Mamma Mia! The Party omgebouwd tot Nikos Taverna. In de kleurrijke, Griekse taverna op een oud stadsplein op het Griekse eiland Skopelos waan je je helemaal in Griekse sferen. Hier speelt zich straks te midden van het publiek een aangrijpend liefdesverhaal af vol spetterende dans en de bekendste ABBA liedjes. De gasten genieten gedurende het vier uur durende programma van een Mediterraans 4-gangendiner. Na de show verandert het gezellige dorpsplein in een disco vol glitter & glamour waar iedereen tijdens de afterparty naar hartenlust kan dansen op swingende klassiekers. De gastheer heeft hier maar één huisregel: ‘Have the time of your life!’

De muziek en teksten voor Mamma Mia! The Party zijn van Benny Andersson en Björn Ulvaeus. Het originele verhaal is geschreven door Calle Norlén, Roine Söderlundh en Björn Ulvaeus. De vertaler en de cast voor de Nederlandse productie worden op een later moment bekendgemaakt. De show wordt gespeeld in het Nederlands; de ABBA-hits blijven in het Engels.

Just Entertainment

Just Entertainment is een onafhankelijk entertainmentbedrijf, opgericht in 2003. De organisatie heeft kantoren in Amsterdam en Gent (België). Just Entertainment is één van de grootste onafhankelijke distributeurs op het gebied van bioscoop- en home entertainment in de Benelux. Daarnaast ontwikkelt Just Entertainment bordspellen gebaseerd op populaire IP formats zoals De Mol, De Slimste Mens, Jurassic World en Peaky Blinders. Just Entertainment is naast producent en coproducent van verschillende feature films ook producent van live entertainment producties. In Vlaanderen bracht het bedrijf de Disney musicals Beauty and the Beast en The Little Mermaid naar het theater. Mamma Mia! The Party wordt de eerste live entertainment productie in Nederland. Mamma Mia! The Party is vanaf september 2024 te bezoeken in Rotterdam.