Erik Engelen, Manager Acquisitions bij Just Entertainment

Met ingang van 1 januari 2021 is Erik Engelen aangesteld als Manager Acquisitions bij Just Entertainment. Hij zal verantwoordelijk zijn voor het aantrekken van zowel lokaal als internationaal product in nauwe samenwerking met Andrew Ernster (Managing Director) aan wie hij rechtstreeks rapporteert.

In het verleden bekleedde Engelen dezelfde functie bij Paradiso Films, A-Film en Splendid Film. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor de aankoop en releases van een hele reeks baanbrekende films zoals THE BLAIR WITCH PROJECT, FAHRENHEIT 911 en AMELIE POULAIN bij Paradiso Films, SILVER LININGPLAYBOOK, DEAR JOHN en ZERO DARK THIRTY bij A-Film en o.a. HEREDITARY, MOONLIGHT en HACKSAW RIDGE bij Splendid Film. Hij was ook één van de drijvende krachten achter de succesvolle MISFIT trilogie die hij namens Splendid Film in samenwerking met producent NewBe verder heeft ontwikkeld.

  

"Ik ben erg blij met deze kans" aldus Engelen. "Na een zeer prettige periode bij Splendid Film heb ik super veel zin in het avontuur bij Just Entertainment. Met een nieuwe ploeg iets opbouwen is iets wat ik mijn hele loopbaan heb gedaan en waar ik ook dit keer erg naar uitkijk. Bij Just Entertainment ligt er een perfecte basis voor het verder uitbouwen van een succesvolle distributeur op alle vlakken. Wij bevinden ons zonder twijfel opeen scharnierpunt van de film(business) geschiedenis en dat zorgt voor een heleboel opportuniteiten. Aan ons om de juiste beslissingen te nemen.”

              

“Met de komst van Erik zetten wij een volgende stap om onze ambities verder uit te breiden en te verwezenlijken” vertelt Andrew Ernster. “Just Entertainment zal een "theatrical driven” distributeur zijn die naast lokale films ook meer en meer internationale mainstream films zal gaan releasen. Erik en ik hebben al vele jaren op een zeer prettige manier samengewerkt en ik kijk dus enorm uit naar onze hernieuwde samenwerking.”

 

Voor meer informatie:

 

Andrew Ernster – andrew.ernster@justentertainment.nl

Erik Engelen –erik.engelen@justentertainment.nl

 

Just Entertainment

Danzigerkade 15 C6

1013 AP Amsterdam

Tel +31(0)35 203 12 00

www.justentertainment.nl

 

Just Entertainment is a member of Inside Out Media BV. Just Entertainment, opgericht in 2003 en gevestigd in Amsterdam, is een toonaangevend full-service entertainment bedrijf. Just Entertainment is distributeur en producent van zowel Nederlandse als internationale films en series. Tevens ontwikkelt en verdeelt het bedrijf bordspellen gebaseerd op binnenlandse tv-programma’s en internationale series zoals De Slimste Mens Ter Wereld, De Mol, Eigen Kweek en Netflix-hit Peaky Blinders. Sinds juli 2019 maakt Just Entertainment deel uit van Inside Out Media BV.

NL
EN