Gouden Méliès winnaar ‘Piggy’ op Imagine Film Festival

Het speelfilmdebuut van Carlota Pereda, ‘Piggy’, ging dit jaar in première op het Sundance Film Festival. De film is een bewerking van Pereda’s gelijknamige korte film, waarvoor ze in 2018 een Goya Award kreeg. Begin oktober won ‘Piggy’ de Gouden Méliès voor Beste Speelfilm tijdens het Sitges Film Festival. Vanaf eind deze maand is de film te zien op het Imagine Film Festival en op 1 december gaat ‘Piggy’ officieel in première in de Nederlandse bioscoop.

Synopsis

Het is zomer in Zuid-Spanje. Plussize tiener Sara droomt ervan iemand anders te zijn. Ze werkt tegen haar zin in de slagerij van haar ouders en wordt constant gepest door een groep meiden die haar Piggy noemen. Op een dag proberen ze haar te verdrinken in het lokale zwembad. Wanneer ze na deze nare ervaring op weg naar huis is, ziet ze hoe een vreemde man haar treiteraars op gewelddadige wijze ontvoert. Zal ze haar mond opendoen en hulp inschakelen?

Imagine Film Festival

Het Imagine Film Festival vindt plaats van 26 oktober t/m 5 november in Amsterdam. Op dit festival, dat het grootste filmfestival voor de fantastische film in Nederland is, zou ‘Piggy’ aanvankelijk deelnemen aan de competitie, maar na het winnen van de Gouden Méliès is de film nu speciaal onderdeel van het programma ‘Piggy’ is te zien op 29 oktober en 1 en 3 november. Kijk hier voor de locaties en tickets.