Liam Neeson schrijft 100ste filmrol op zijn naam met film ‘Marlowe'

Liam Neeson kruipt in de huid van de iconische privédetective Philip Marlowe die na 40 jaar zijn rentree maakt op het witte doek. Met deze rol mag Neeson zijn honderdste filmoptreden op zijn naam schrijven. De misdaadfilm ‘Marlowe’ is geregisseerd door Neil Jordan, bekend van onder andere ‘The Crying Game’, waarvoor hij een Oscar won, en gebaseerd op de roman ‘The Black-Eyed Blonde’ van John Banville. Naast Neeson zijn ook Diane Kruger en Jessica Lange in de film te zien. ‘Marlowe’ beleefde zijn wereldpremière op het prestigieuze San Sebastian Film Festival en is vanaf 16 maart te zien in de Nederlandse bioscopen.

Synopsis

Voor privédetective Philip Marlowe (Liam Neeson) gaan de zaken in Los Angeles de laatste tijd wat traag. Dan arriveert er een nieuwe klant: de jonge en aantrekkelijke Clare Cavendish (Diane Kruger), dochter van Hollywood-actrice Dorothy Quincannon (Jessica Lange). Ze wil dat Marlowe haar voormalige minnaar, drugsdealer en rokkenjager Nico Peterson, opspoort. Peterson zou vermoord zijn bij de Corbata Club, een exclusieve club voor de rich and famous van LA, maar Clare is ervan overtuigd dat hij nog leeft en zijn dood in scène is gezet.  

Tijdens zijn onderzoek raakt Marlowe niet alleen in de ban van de verleidelijke Clare, maar komt hij ook in aanraking met de louche praktijken die schuil blijken te gaan achter de schermen van de Corbata Club en Hollywoods filmindustrie. Het wordt pijnlijk duidelijk dat Bay City’s rijkste families en machtigste inwoners tot alles bereid zijn om hun fortuin te beschermen.

Cast

Liam Neeson – Philip Marlowe

Diane Kruger – Clare Cavendish

Jessica Lange – Dorothy Quincannon

Adewale Akinnuoye-Agbaje – Cedric

Colm Meaney – Bernie Ohls

Ian Hart – Joe Green

Alan Cumming – Lou Hendriks

Releasedatum: 16 maart 2023

Kijkwijzer: 16 jaar, geweld, grof taalgebruik

Speelduur: 110 minuten