Magische animatiefilm ‘Mavka’ vanaf 29/03 en 19/04 in de bioscoop

Filmdistributeur Just Entertainment brengt deze lente de Oekraïense animatiefilm ‘Mavka’ naar de Nederlandse en Vlaamse bioscoop. Mavka is een jong meisje dat zich Beschermer van het Woud mag noemen. Haar verhaal is gebaseerd op oude legendes uit Oekraïne en de natuur van het land neemt in de film een belangrijke positie in. Om het woud waar het verhaal zich afspeelt en diens bewoners zo realistisch mogelijk weer te geven is er tijdens de productie samengewerkt met het Wereld Natuur Fonds. In de Nederlandse versie, die vanaf 19 april te zien is, zijn de stemmen van Stefania Liberakakis, Soy Kroon en Pip Pellens te horen. In de Vlaamse versie, al vanaf 29 maart in de bioscoop, horen we Aaron Blommaert, Lotte De Clerck en Anneke Van Hooff.

Al zo lang als de mens zich kan herinneren kennen de uitgestrekte Oekraïense bossen talloze geheimen en mysteries. Er wonen wonderlijke wezens tussen eeuwenoude bomen die hun heilige rijk trouw bewaken. Eén van hen is het jonge meisje Mavka. Zij is gekozen tot Beschermer van het Woud en haar belangrijkste taak is het Woud én zijn Hart – de Bron van het Leven – te beschermen tegen hun vijand: de mens.  

Wanneer de bescheiden, muzikale dorpsjongen Lucas in het Woud terecht komt, ontmoet hij Mavka. Zij raakt betoverd door zijn muziek en er bloeit een verboden liefde op tussen de twee. Dan verschijnt ook nog de hebzuchtige Kylina ten tonele die erop uit is om het Hart van het Woud in handen te krijgen. Zij deinst nergens voor terug en misbruikt de opbloeiende liefde tussen Mavka en Lucas om in het Woud door te dringen.  

Lukt het Mavka om het Woud te redden? Kan de muziek van Lucas wonderen verrichten? En kunnen ze samen het kwaad overwinnen?

Nederlandse stemmencast

Stefania Liberakakis – Mavka

Soy Kroon – Lucas

Pip Pellens – Kylina  

Vlaamse stemmencast

Lotte de Clerck - Mavka

Aaron Blommaert - Lukas

Anneke van Hooff - Kylina

De trailer van ‘Mavka’ is vanaf vandaag te zien in de bioscoop.