Spannende animatiefilm ‘Scarygirl’ dit najaar te zien in de bioscoop

Filmdistributeur Just Entertainment brengt dit najaar de animatiefilm ‘Scarygirl’ naar Nederland. Scarygirl is een Australische film gebaseerd op de gelijknamige striproman van schrijver en kunstenaar Nathan Jurevicius. Scarygirl is ontstaan vanuit Jurevicius’ liefde voor zijn eigen dochter ‘Arkie’ en wil met deze film laten zien wat het kan betekenen om deel uit te maken van een familie, in welke vorm dan ook. De film is geproduceerd door onder andere Kung Fu Panda-regisseur, John Stevenson. Just Entertainment brengt een Nederlandse versie van de film uit.

Synopsis

‘Scarygirl’ gaat over het dappere meisje Arkie en haar vader Blister die samen op een afgelegen schiereiland wonen. Blister is een zeldzame reuzenoctopus met de magische gave om leven te herstellen. Terwijl hun wereld wordt bedreigd door een onverklaarbaar verlies van zonlicht, doen Arkie en haar vader hun best de planten en bloemen in leven te houden. Als haar vader ook nog wordt ontvoerd door premiejagers naar de 'Stad van het Licht' staat Arkie voor de uitdaging om haar angsten te overwinnen en haar vertrouwde omgeving voor de eerste keer te verlaten.


Blister wordt gevangen gehouden door de mysterieuze Dokter Maybee die Blisters krachten wil misbruiken om zijn eigen perfecte wereld te scheppen. Met de steun van Bunniguru en Egg, twee bijzondere vrienden, zet Arkie alles op alles om haar vader te redden en neemt ze het op tegen de duistere krachten die heersen in de stad. Zal het Arkie lukken om haar vader te bevrijden en haar wereld te redden?


Releasedatum: 11 oktober 2023

Kijkwijzer: 6 jaar, angst

Speelduur: 90 minuten