Familiefilm ‘De Legende van Familie Vos’ vanaf 7 februari te zien

Familie Vos is terug met een groots en spannend avontuur! Vanaf 7 februari is de familiefilm ‘De Legende van Familie Vos’ te zien in de Nederlandse bioscopen. Het vervolg op ‘De Expeditie van Familie Vos’ vindt opnieuw plaats in de betoverende omgeving van de Efteling. Bekende gezichten als Teun (Levi Otto), tante Ada (Raymonde de Kuyper), oom Rikkert (Frederik Brom) en beveiliger Cor (Edo Brunner) keren terug in de film. Daarnaast zijn er nieuwe rollen weggelegd voor onder andere Buddy Vedder, Manoushka Zeegelaar Breeveld en Clara Cleymans.

Synopsis

De spannende familiefilm ‘De Legende van Familie Vos’ draait om Teun (Levi Otto) die werkt in de Efteling en de opdracht krijgt om Jamie (Imani Ristie), de dochter van parkdirecteur Indra (Manoushka Zeegelaar Breeveld), op sleeptouw te nemen. Als bewaker Cor (Edo Brunner) 's nachts wordt aangevallen door een spook met een brandend zwaard, raken Teun en Jamie betrokken bij een mysterie. Want wie of wat is dit spook en wat heeft-ie te zoeken in de Efteling? Indra wil niks weten van spookverhalen. Ook niet wanneer de beroemde spokenjager en YouTube-ster Ronny Ruygh (Buddy Vedder) langskomt om haar ervan te verzekeren dat het spookt in de Efteling. Hij biedt zijn diensten aan om het spook te verjagen, maar Indra doet het spook af als een kwajongensstreek.

Teun en Jamie ontdekken echter een oud sprookjesboek van Teuns opa, waarin een Vuurman wordt beschreven die lijkt op het spook in de Efteling. Overtuigd dat er echt iets aan de hand is, gaan ze samen met Ronny Ruygh en Teuns tante Ada (Raymonde de Kuyper) op onderzoek uit. Ze merken al snel dat er 's nachts iets ongewoons gebeurt in het verlaten park. Maar is het een echt spook of schuilt er iets anders achter de vurige verschijning?

De Legende van Familie Vos biedt een mix van spanning en humor, perfect voor een gezellig filmuitje met het hele gezin. De film is het vervolg op ‘De Expeditie van Familie Vos’ die in 2020 uitkwam.

Cast

Levi Otto – Teun

Buddy Vedder – Ronny Ruygh

Raymonde de Kuyper – Ada

Manoushka Zeegelaar Breeveld – Indra

Clara Cleymans – Moniek

Frederik Brom – Rikkert

Edo Brunner – Cor

Imani Ristie – Jamie

Productie

Regisseur – Bob Wilbers

Scenario – Nienke Römer en Job Römer

Producent – Messercola Drama/Lucio Messercola

Distributeur – Just Entertainment

Releasedatum: 7 februari 2024

Lengte: 85 minuten