Thomas Acda en Klaas van Kruistum in familiefilm Berend Botje

Vandaag is de familie Botje bekendgemaakt. Deze bestaat uit Thomas Acda als opa Berend, Klaas van Kruistum als vader Berend en de jongste in de Berend Botje lijn; de 11-jarige Doris Zuijderland die met deze rol haar speelfilmdebuut maakt. Zij vertolken de drie generaties tellende schippersfamilie uit het bekende kinderliedje. De overige cast wordt binnenkort bekendgemaakt. De opnamen van de familiefilm Berend Botje starten dit voorjaar in Landal Esonstad in Friesland.

Hoofdrolspeelster Doris Zuijderland zit in groep 8 en volgt toneelles bij de Amsterdamse Jeugd theaterschool. Ze speelde eerder kleine rollen in de tv-serie Welkom in de Jaren 20 en 30. Schrijver, cabaretier, zanger en acteur Thomas Acda was te zien in films zoals: Alles is liefde en De Zevende Hemelen in de tv-series Klem en All Stars. Momenteel heeft hij een hit met het nummer Alsik je weer zie dat hij samen met oud Acda en de Munnik collega: Paul de Munnik alsmede Typhoon en Maan vertolkt. Klaas van Kruistum is bekend van de tv-programma’s Checkpoint, Klaas kan alles en Zapplive. In 2016 was hij de mol in het populaire tv-programma Wie is de Mol.

Over de film

Dit is de eerste bioscoopfilm over Berend Botje; een stoermeisje met een levendige fantasie. Ze is de jongste telg uit de schippersfamilie Botje, die verder bestaat uit vader Berend en opa Berend. De avonturen van de Botjes zijn zo bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend weet wel beter. Als de stad in de ban raakt van een uitzonderlijk vogelei, is zij ervan overtuigd dat het om een bijzonder ei gaat, dat alleen uitkomt op een verborgen eiland. Ze besluit de gewaagde tocht naar het eiland zelf te maken, want voor Berend is niets onmogelijk.

Over de producent

Het in Arnhem gevestigde productiehuis NOBS Entertainment werkt met Berend Botjeaan haar tweede speelfilm. Debuutfilm De IJslandbende werd in 2018 tijdens het Cinekid filmfestival uitgeroepen tot tweede beste familiefilm. De broers Mans en Derk van de Berg staan aan het roer van de productie. Mans neemt tevens de regie voor zijn rekening. De broers groeiden op in de coulissen van het poppentheater van hun ouders en het verhaal van Berend Botje werd hen met de paplepel ingegoten. NOBS Entertainment produceert deze bioscoopfilm samen met NewBe. NewBe is een onafhankelijk productiebedrijf dat is gespecialiseerd in het creëren van film-, serie- en documentaire hits voor de streamermarkt. NewBe richt zich op een jong publiek en heeft als enige Nederlandse producent Originals op alle grote nationale en internationale streamingplatforms (Netflix, Amazon, Videoland en HBO Max). 

De release van Berend Botje staat voor deze herfst in de planning.

NL
EN